BLUE ZONE SPORT OP BLUE ZONE SARDINIË

Loading Events

BLUE ZONE SPORT OP BLUE ZONE SARDINIË

Ine gaat nu samen met mij deze dagen verzorgen, zij is van Running Company in Panningen en de vrouw achter Cool Challenge Limburg.

WAT DOEN WE?
1) In de ochtend eerst een sessie Blue Zone Sport: hoe de 9 Blue Zone-regels hardlopen kunnen opleuken, extra zorgzaam voor je lichaam en geest.

Het is geen hardlooptraining, daar is het ook te warm voor. Joggen en klauteren en zo is enkel de verpakking. Maar het gaat je hardlopen wél helpen!

2) Na de loopsessie:
– mee op avontuur met mij als expert gids Sardinië: prehistorische plaatsen die Sardinië uniek maken, marktjes, winkeltjes, mensen, ambachten, ik gids en tolk. (Natuurlijk kun je een dagje overslaan; ik denk met je mee.)

– ga je mee, dan picknicklunch je mee: vaak in prehistorisch landschap al of niet met granieten picknicktafel in de natuur of op een kleedje bij een duizenden jaren oud watertempeltje of toren. Of aan het strand! Sardische producten. (Ga je niet mee dan regel je je eigen lunch).

3) einde middag terug, relax, avondeten op het agriturismo, superlekker eten, familiesetting, vriendelijk, eerlijk, enkel producten van het land, puur natuur, opgediend met hartelijkheid.

4) oh ja, we maken een 501 jaar oud dorpsfeest mee: dorpelingen rennen blootvoets hun heiligenbeeld in veiligheid voor (vroeger) de piraten. Wij lopen achteraan bescheiden mee, mag blootvoets, hoeft niet, een belevenis!!! In de avond feest en eten en concert op het dorpsplein. Geweldig leuk om mee te maken, ik tolk overal. You meet the locals, niet zo afstandelijk, wel zo vriendelijk.

WAT KRIJG JE?
– 2p-kamer (extra bed mogelijk) met eigen douche bad en toilet, op ‘logies bij de boer’ (agriturismo) die meermaals getest en goed bevonden is. Tussen de drie wooneenheden, elk met vier kamers, zitjes en richting het eetgebouwtje vogelrijke bomen. Een kindertraktor, fietsje, een tafel, vriendelijk, familie. Fruitbomen waar je zo van plukt. Lekker wandelen op het land.

– puur eten, direct van de boerderij of met familie uitgewisseld. Zelfgemaakte dit en dat, wijn, likeur, taart, pasta. Oma staat in de keuken, dochter helpt mee. Vader bbq’t vast ook vis, direct uit de lagune verderop.

– op loopafstand rusten flamingo’s in het wild, in een straal van een uur rijden bezoeken we bijzondere prehistorische plekken die Sardinië maken tot een uniek openluchtmuseum in de Middellandse Zee, inclusief toelichting door mij, vaak in de wilde natuur en ook zeer afgelegen

grafsteentje-370x220

– gezamenlijke transfers op het eiland en gezamenlijk bezoek aan unieke Sardische plekken (van bijzonder strand tot bijzondere berg en dito plek, zeg maar gerust: krachtplek)

–  allemaal sessies Blue Zone Sport, heel vriendelijk voor je gestel ook op de lange duur.

(Heel toevallig (?) lijkt dit sterk op de Shepherd’s Way of Walking, natuurlijk bewegen, dat Sardische oudjes hun hele leven hebben gedaan. Ze slijten gewoon minder hard daardoor.)

VELE TIPS DIE JE GAAN INSPIREREN

– hoe lopen die snelle Afrikanen en hoe kun jij dat ook, ja?

– wat doet Wim Hoff met zijn ademhalingstechnieken en hoe zou jij ook zo’n ijsbad aankunnen? (Dat stappen zelf doen we later in Nederland, als je wilt, nu bereid je je mentaal voor, leerzaam.)

– wat is er als sporter en niet-sporter nuttig en interessant aan Runningtherapie en Sportrusten en Oxygen Advantage?

– EN en dus aandacht voor de 9 elementen die op Sardinië zoveel mensen gezond de 100 jaar laten halen, plus… ‘hoe je dat nou naar je eigen leven thuis kunt vertalen’.

oudje

PRIJS IS 1075 euro:
– inclusief alles wat op het programma staat en extra met mij mee reizend en ontdekken gebeurt op het eiland; dus ook gezamenlijk vervoer en dus niet je eigen auto en ander vervoer als je je eigen gang gaat;
– inclusief entrees en begeleiding bij spontaan contact maken met Sarden ter plekke of onderweg
– exclusief eigen uitgaves en toeslag 1-pkamer (200 euro)
– exclusief eigen annulerings- en reisverzekering en vlucht Ryanair Eindhoven-Alghero.

AFTREKBAAR?
Heb je een eigen
(loop)coachingpraktijk, dan is dit inderdaad een werkvakantie (aftrekbaar van de belasting).

DOORGANG
De reis gaat door bij 3 deelnemers. Uiterlijke een maand van tevoren krijg je daarover definitief bericht. Ine gaat mee bij minimaal 5 deelnemers.

OH JA, DE OMGEVING 
Natuurpaden op wat ze ter plekke ‘ijzerbergen’ en ‘obsidiaanbergen’ noemen. En over bijzondere kwartskorrel-stranden, langs een rotskaap, roze-flamingo-meertjes, verbluffende prehistorische torens. Ja, James Cameron van de film Avatar is pas voor National Geographic komen filmen vanwege een serieuze nieuwe claim op… Atlantis. Nou, believe it of niet, hier loop je wél ergens 🙂 De korreltjes op de stranden, trouwens, zijn zo bijzonder, dat mee naar huis meenemen best een boete kan opleveren.

VERDER IS DE SFEER GEWOON REUZE VRIENDELIJK
De Sarden zijn aardig, helemaal als je een Sardisch-Hollandse begeleider bij je hebt. Ze vinden het heel leuk dat je bent gekomen en je kunt zomaar spontaan worden uitgenodigd aan een picknick. Moet je wel hun madenkaas proberen, haha, nee hoor, ze zijn beslist niet opdringerig. Leuke sfeer, elke keer weer! Ook op het dorpsfeest dat we meemaken, zie je alle leeftijden, jong en oud, door elkaar. Van heinde en ver kent men elkaar vaak.

WAAR ZITTEN WE NOU?
Het gebied halverwege de westkust heet Sinis, we zitten in een agriturismo/vakantieboerderij op het grondgebied van Riola Sardo. Op zo’n 3 km van het centrum. Op de boerderij maken ze alles (behalve suiker, zout en koffie) zelf, van eigen grond, zo puur als de natuur het bedoelt. Carmela en Massimiliano en opa en oma zijn absolute schatten! We kennen elkaar persoonlijk, goed, hier zijn al hele groepen en kleine groepjes met mij mee geweest. We snappen elkaar. Fijne mensen, fijne plek.

WANNEER?
Vliegen is op donderdag 31 augustus, vanaf Eindhoven naar Alghero, terug op dinsdag 5 september. Al die dagen verplaatsen we ons per busje.

cabras-mannencabras-mannen-vlagcabras-dames

cabras-tavola

GEZELLIG ALS JE MEEGAAT
Bel of mail mij, Samuele (Sam) Pitzalis, eerst eens op 06-11 33 45 11, info@mindfulrundenhaag.nl. Even afstemmen?

review-ine-mindful-run-den-haag